Etiquetas

viernes, 10 de enero de 2014

Vilars Rurals... cap de setmana a Arnes
Feia dies us volia parlar de la nostre sortida al Vilar Rural d’Arnes**** (Terra Alta), que pertany al grup Serhs.

Un nou concepte d’allotjament en el món rural ideal per gaudir en família de la natura, les excursions per l’entorn i les activitats que es fan dins els Vilars.
Nosaltres vam passar un cap de setmana amb amics i família amb un paisatge natural de quaranta mil metres quadrats envoltat de vinyes i camps d’oliveres. 
Situat a la falda del Parc Natural dels Ports de Beseit.
Dissenyada pels l’arquitectes Miquel Espinet i Antoni Ubach, de espinet-ubach arquitectes associats, i de qui vam parlar anteriorment, podeu recordar el post de l’Escola Xiroi.


Una amplia rampa pavimentada de pedra condueix als visitants fins a la plaça del vilar que fa la funció de lloc de benvinguda als hostes i de rotonda d’accès als vehicles.
L’aparcament s’ha concebut aprofitant els desnivells naturals del terreny. La seva capacitat permet acollir els residents de l’hotel.

Desde l’accès s’inicia el carrer del vilar que através d’una portalada en el punt més alt del recorregut, s’endinsa a l’interior amb un seguit de noves petites placetes, connectades entre sí.

Les construccions s’escampen a partir de l’edifici principal que presideix la plaça i conté els serveis comuns de l’hotel: la recepció, els salons, el bar, el restaurant, les cuines, les sales de convencions. 

Un altre edifici, també a la plaça, enquibeix una sala per a gent jove, amb taules per xerrar, jocs, etc. La resta d’edificis configurats entorn al carrer, es destinen a les 95 habitacions del vilar.

Construït amb materials austers i senzills, integrant-se al poble i l’entorn, i assegurant una bona i atractiva presència amb qualitats aïllants i acústiques exigents.
Els mobiliari i els acabats interiors  destaquen pel seu disseny contemporani. Em va fer gràcia trobar-me les cadires Torres Clavé pels passadissos... aquelles cadires que tantes hores havíem gaudit a la universitat... suposo que l’Espinet deu tenir alguna cosa a veure... o els penjarobes Ona rera la porta de l’habitació, un disseny que considero que és maquíssim i que ha estat guardonat amb diversos premis.


El restaurant del Vilar de cuina tradicional és de servei buffet i inclou un munt de propostes per triar el menú al gust de tothom. Disposa de menjar preparat especialment per bebés, així com productes per celíacs (amb previ avís) o llet sense lactosa.

Nosaltres vam gaudir de les activitats del vilar amb les nenes: les festes infantils previstes aquells dies,  donar de menjar als animals, i recollir els ous de les gallines a la granja de la Masovera. Vam jugar al parc infantil, tot i que aquell dia feia molt fred i l’Èlia es va banyar a la piscina climatitzada del vilar.
A més a més de fer les excursions gaudint del parc natural i fent un munt de fotografies!.L’única cosa que vam trobar a faltar va ser tenir aprop de les habitacions un microones per a poder escalfar els biberons nocturs o una nevera a l’habitació per guardar la llet... cap pare li agrada a les 5 del matí haver de desplaçar-se fins a l’edifici principal per fer-ho... tot i així ens ho vam passar molt i molt bé i estem segurs que repetirem.


Si us ha agradat el post podéu compartir-lo amb les vostres amistats, potser buscaveu una activitat a fer amb amics, en família o les dues coses juntes com nosaltres.

Si voleu podéu fer-vos seguidors del blog via email i participar deixant-vos els vostres comentaris... si heu anat al Vilar d’Arnes o a qualsevol dels altres m’agradarà llegir la vostre experiència.  Potser nosaltres ens decidim a provar els altres dos vilars del grup Serhs a Cardona o St. Hilari Sacalm, ja us explicarem!.

Em podéu trobar a facebook dissenyNens o bé a twitter @dissenyNens.

Us espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario